tisdag 28 juli 2009

Vecka 30 2009

I flera dagar har nu regnet öst ner i dalgången... Visst behövde vi vatten i våra vattendrag men detta var kanske lite att ta i. Åarna flommar som om det vore vårflod för tillfället. Men av erfarenhet vet vi att det sjunker undan i lika snabb takt som det stiger. Ett par dagar med uppehållsväder och fisket kommer förmodligen bli riktigt trevligt igen. Augusti närmar sig och det brukar vara en riktigt härlig fiskeperiod här i området. Kvällarna blir betydligt mörkare och storöringen backar ner på nackarna för att jaga i skydd av mörkret. Nu med dessa höga vattenflödena hoppas vi på att mycket fisk börjar röra på sig från sjöarna och upp i strömmarna där de kan vara lite lättare att komma till tals med.
I ovädret har det förstås inte varit några exceptionella kläckningar. I slutet av juli brukar vi normalt få se nattsländorna kläcka och locka upp fisken, men som sagt, de verkar inte kommit igång ännu. Så det är förhoppningsvis något vi också har att se fram emot framöver.
Trots stora mängder regn har det fångats gott om röding i Nedre Ransarån. Mellan skurarna har fisken vakat ordentligt, fortfarande i jakt på forsknott och en och annan dagslända. Vattenföringen ligger kring 5 kubik. Här http://www.vattenreglering.se/ kan ni gå in för att se aktuell vattenföring.

Vi har ett begränsat antal dygn kvar för Er som önskar att fiska Övre Fiskonbäcken eller Ransarfjäll i sommar. Ring Fiskecentrum (0940-70044) för mer information.


Nu ber vi om blå himmel och vita moln, tack!

Jonas - Saxnäsfishing 090728

Inga kommentarer: